Kategorier
Hälsa

Det goda samarbetet

Alla behöver tandvård för att kunna använda tänderna på rätt sätt. Din tandläkare och du behöver samarbeta för din optimala tandhälsa. Bra tandläkare har social och teknisk kompetens.

Vad vill du uppnå när du bokar in ett tandläkarbesök? Handlar det om en vanlig genomgång eller har du akuta problem? Lider du av att dina tänder är sneda eller missfärgade eller bådadera? Om du inte tidigare haft en bestämd klinik som du besöker är du antagligen på jakt efter en stadig förbindelse. Det finns en trygghet i att möta samma personer.

Vad har du för krav på en tandläkarklinik? Det finns många faktorer som är viktiga. Tillgänglighet är en – du ska kunna få en tid ganska enkelt och en akuttid mycket snabbt. Pris på behandlingar är en annan faktor. Mångsidighet är viktigt. Du vill kunna få all din tandvård utförd på samma ställe, från borttagning av tandsten till insättning av implantat.

En bra tandläkare lyssnar och behandlar

Det är omvittnat svårt att kommunicera med ett halvdussin tandläkarverktyg i munnen. Därför måste din tandläkare vara duktig på fler sätt än bara de tekniska delarna av behandlingen. Ni behöver prata innan behandlingen börjar och troligen också göra små uppehåll under tiden och stämma av.

Det ska kännas bra att komma till din tandläkare. Du ska känna dig välkommen och trygg. Här ska du få hjälp med undersökningar och karies. Här behandlar du felaktigt bett och lagar trasiga tänder. Här finns tandhygienisten som tar bort tandsten och rengör. Att välja rätt tandläkare är viktigt. Läs mer om tandläkare på denna hemsida: tandläkarebromma.nu