Kategorier
Tandläkare

Förnya ditt leende med tandvård i Alby

Livets njutningar som kaffe, te och vin är underbara för stunden men kan med tiden lämna sina spår på tändernas yta. Lyckligtvis finns det lösningar för detta i Alby, där skickliga tandläkare kan återge ditt leende dess forna glans.

För Bella var kaffe mer än bara en dryck; det var en ritual som inramade hennes dag från morgon till kväll. Men denna kärlek till kaffe, tillsammans med ett gott glas rött vin då och då, hade haft sina bieffekter. Det som en gång var ett strålande leende hade med tiden blivit dämpat av missfärgningar. Bellas situation är långtifrån unik; många delar hennes erfarenhet av hur vardagens små njutningar gradvis kan förändra utseendet på ens tänder.

En oväntad gåva

Det var inte bara Bella som märkte förändringen; även hennes vänner såg hur hennes leende förändrades, hur hon blev allt mer försiktig med att visa sina tänder. De visste hur mycket hennes leende betydde för henne och beslutade sig för att agera. Till Bellas födelsedag slog de sina huvuden ihop för att ge henne en present som kunde återskapa det leende de alla älskade.

Magin med tandvård

På Bellas stora dag väntade hennes vänner ivrigt i tandläkarkliniken i Alby, förberedda på att överraska henne med en gåva som lovade ny glans till hennes leende. När Bella anlände och fick sitt presentkort, som avslöjade att en tid för tandblekning redan var bokad, var känslorna överväldigande. Tårarna av glädje och tacksamhet var ett tydligt tecken på vännernas omtänksamma gest. Denna dag blev början på en ny era för Bella, en tid där hon åter kunde le utan att tveka.

Tandläkare i Alby erbjuder mer än bara tandblekning; det är en plats där leenden återföds och självförtroende byggs upp. Oavsett om det är kaffe, te, vin eller något annat som har lämnat sina spår, finns det lösningar för att återställa tändernas naturliga skönhet. Bellas berättelse är ett bevis på att en enkel handling av omtanke kan förvandla någons värld, en tandblekning i taget.

Kategorier
Artiklar

Hemtjänst – välj utifrån dina behov 

Att man på ålderns höst kan behöva en hjälpande hand är långt ifrån ovanligt – och det är också en självklarhet att man ska kunna få den hjälp man behöver. Hemtjänst är i Sverige en av de vanligaste lösningarna på detta. 

Genom hemtjänst kan man som äldre få exakt den hjälp man behöver – med exempelvis hygien, med tvätt, med matlagning och med städning – och där man ändå bor kvar i det egna hemmet. Genom hemtjänst så slipper man riva upp det trygga livet och den trygghet och vana som man har i sin bostad, något som leder till att man också kan parera de utmaningar som ett åldrande för med sig. 

Välj ett företag som passar dig

Det man bör tänka på – både som kund och anhörig – är att man faktiskt kan göra aktiva val av hemtjänst. Bor du i exempelvis Järfälla så kan du också se över vilka företag som erbjuder lösningar inom hemtjänst i Järfälla

Det handlar – tyvärr, ska tilläggas – om ett viktigt val då långt ifrån alla företag har samma syn på hur hemtjänst ska bedrivas. För vissa så handlar det mer om pengar än om att – genom perfekt vård, genom respekt och genom skräddarsydda lösningar – erbjuda kunden hemtjänst och hjälp i det egna hemmet. 

Företag av hög kvalitet inom hemtjänst 

Det finns emellertid även det motsatta där företag snarare siktar på att erbjuda en ultimat typ av hemtjänst i Järfälla där man låter kundens behov styra hur tjänsten ska se ut och vad som ska inkluderas. Det kan exempelvis handla om att personalen talar samma språk och därmed också kan erbjuda en trygghet för den äldre.

 Att man har utländsk härkomst och kanske inte kan tala svenska så bra ska aldrig vara ett hinder för en perfekt vård och en hemtjänst som fyller alla krav och behov man har. Kort sagt: du som anhörig som söker hemtjänst till din mamma eller pappa – se alltid till att jämföra företagen och se över vad de egentligen erbjuder. 

Kategorier
Hälsa

Urolog Stockholm – frågor & svar 

Vissa problem kommer med en viss skam. Det kan handla om att man har svårt att hålla tätt, att man måste kissa väldigt ofta under natten eller om att man har väldigt svårt att tömma blåsan. Det kan även handla om att man ser att det finns blod i urinet. 

Alla dessa problem har gemensamt i att de A) bör undersökas snarast och B) att en urolog i Stockholm är den läkare som ska utföra undersökningen. Handlar det om problem som rör exempelvis urinrör, njurar eller urinblåsan så är det hos en urolog man ska boka en undersökning hos – oavsett om man är man eller kvinna. 

Många tänker sig att en urolog i Stockholm är den manliga motsvarigheten till kvinnans gynekolog. Det stämmer delvis sett till att en urolog även kan undersöka, ta prover och diagnostisera en man och dennes könsorgan – men en urolog undersöker emellertid både män och kvinnor. Det finns ingen motsvarighet i egentlig mening: en urolog är det närmaste man kan komma. Här nedan tänkte vi titta lite närmare på en urolog och göra det genom att svara på några vanliga frågor – som ser ut som följer: 

Kan jag välja urolog i Stockholm? 

Ja, det kan du göra – och det bör du också ta dig tid för. I och med att många tycker att de problem som ska undersökas är pinsamma så är det viktigt att känna trygghet inför – och under – undersökningen. Många moderna mottagningar inom urologi i privat regi erbjuder en vård där en helhetstanke finns. Allt från miljö till bemötande ger en lugnare och behagligare atmosfär. 

Jag har problem med impotens, ska jag besöka en urolog? 

Ja, en urolog kan hjälpa dig med en undersökning och hitta de bakomliggande orsakerna till problemet. Handlar det om ett medicinskt skäl – eller finns andra orsaker? En urolog undersöker dig, men tittar även närmare på din livsstil, din livssituation och andra omständigheter som kan ha påverkan. 

Kan jag undersöka min prostata hos en urolog? 

En prostataundersökning är det som de flesta förknippar med en urolog och visst stämmer det. Genom att boka en tid hos en urolog i Stockholm så sker en professionell bedömning och undersökning – och en eventuell behandling kan inledas om det finns exempelvis problem med förstoring eller en tumör. 

Kategorier
Hälsa

Dags att besöka en optiker?

Din syn förändras i takt med åren och en optiker kommer att spela en avgörande roll i hur pass väl du ser – och i hur du ser ut. Att ha en bra syn är viktigt av flera skäl.

Dels så handlar det om att det underlättar din vardag, dels också om att du genom detta kan undvika att hamna i olyckor – och dels så handlar det även om att du slipper anstränga dig så mycket när du arbetar, läser eller tittar på tv.

Att regelbundet besöka en optiker och få både synen och ögonen undersökta – det är något som bör göras, på samma sätt som du regelbundet besöker en tandläkare. Ta dina ögon på allvar. Det gör skillnad.

Välj alltid en legitimerad optiker

Det första steget i att få en bra syn och säkerställa en god ögonhälsa är således att boka in en tid hos en optiker. Steg två – det handlar om att välja optiker. Detta är inte helt enkelt då det finns en massa olika kedjor att välja bland. Vårt råd i detta är att du säkerställer att den undersökning som ska genomföras alltid utförs av en legitimerad optiker – inte exempelvis av en person som jobbar hos optikern.

Detta är en avgörande del, men tyvärr så är det långt ifrån alla som erbjuder detta. Att en legitimerad optiker undersöker och diagnostiserar är viktigt av det enkla skälet att du A) får en korrekt diagnos och B) att eventuella ögonsjukdomar kan upptäckas – och att du också hänvisas direkt till rätt instans inom sjukvården. Många ögonsjukdomar kan misstas för synfel – och detta kan skapa stora problem

Välj en flexibel optiker

Om din synundersökning skulle visa att du de facto behöver hjälpmedel så är nästa steg att välja antingen glasögon eller linser. Detta är en fråga om tycke, smak och om ekonomi.

Gällande det senare så kan det vara en fördel att välja en optiker som erbjuder smidiga betalningslösningar och där du exempelvis kan betala månadsvis – eller prenumerera på linser och regelbunden, mot en fast kostnad, få dessa levererade i brevlådan.

Att betala allt på en gång kan svida lite och därför kan det alltid vara bra att säkerställa att optikern kan erbjuda mer flexibla lösningar vad gäller betalningen.

Mer information för dig kan du hitta på webbsida: klarsynt.se

Kategorier
Skönhet

Ta hjälp av en duktig frisör i Uppsala på den stora dagen

Att fixa en uppsättning av håret är inte så lätt som det verkar. För att få den perfekta uppsättningen på den stora dagen, ta hjälp av en frisör i Uppsala.

Bal, bröllop, Nobelfest eller en annan stor dag då vill man ha en extravagant frisyr. Är man en student i Uppsala kanske man tänker att man kan fixa sin frisyr till den stora dagen själv. Studenter har ju ofta en begränsad ekonomi att sätta sprätt på.

Då gäller det att tänka efter före. Den stora dagen då frisyren ska skapas är det ofta många känslor i luften. Att mitt i allt försöka sig på att skapa en avancerad uppsättning kan istället resultera i en kaosartad frisyr. Planera därför en lugn och skön stund hos en frisör där man kan andas ut lite i dagens roliga bestyr.

Frisör med erfarenhet av uppsättningar

Skapa ett moodboard som du kan ta med till frisören för att visa upp idéer om vad du har tänkt dig. Ett tips är att också låta frisören komma med tips och tankar så att uppsättningen verkligen lyfter dig till ditt bästa jag. När man arbetar som frisör i Uppsala får man bra erfarenhet och gott renommé när det gäller uppsättningar.

Detta då uppsalastudenterna ofta ordnar ljuvliga baler. Det är helt klart värt den kostnaden för att få en perfekt uppsättning som håller hela kvällen lång. Känslan att få vara på topp hela dagen och kvällen är helt fantastisk och det kommer att bli ett minne för livet.

Mer om en frisör i Uppsala kan du hitta på denna sida: https://hairstudiouppsala.com/

Kategorier
Hälsa

Viktigt med en HLR-utbildning i Stockholm

Kunskapen om HLR har aldrig varit viktigare. Det kan rädda liv, därför är det något alla bör känna till. Vänta inte, gå en HLR-utbildning i Stockholm idag.

Det är lätt att ta livet för givet, att räkna med att livet går på som vanligt. Men precis vad som helst kan hända och när som helst. Det innebär inte att du ska leva i rädsla, utan snarare att du ska leva ditt liv fullt ut, men ändå vara beredd om något händer. Något som tyvärr drabbar alldeles för många är hjärtstopp.

Vid ett hjärtstopp är det otroligt viktigt att agera snabbt. Det är otroligt sorgligt att säga att endast 5 % överlever ett hjärtstopp, men däremot ökar chansen till överlevnad vid HLR om det påbörjas de första och viktiga minuterna. Därav är det otroligt viktigt att människor i vårt samhälle har koll på hur HLR ska utföras.

Lär dig allt på HLR-utbildning i Stockholm

På en HLR-kurs i Stockholm får du lära dig hur du ska agera steg för steg. De utgår från grundregeln L-ABC, som står för livsfarligt läge, andning, blödning chock/cirkulationssvikt. Ni går genom hur ni ska göra steg för steg.

Det är tungt att göra HLR, betydligt tyngre än vad många tror. Så om något händer och ni är flera där är det smart att byta av varandra med jämna mellanrum. Trots att du inte har erfarenhet av HLR, så kan du rädda liv. Börja alltid med att ringa 112, där kommer de vägleda dig hur du ska agera.

Kategorier
Skönhet

Välja vackra vikingasmycken

Med vikingasmycken kan du bära med dig din favorit från den nordiska mytologin. Vill du kanske ha Tors hammare runt halsen? Eller har du någon annan favorit?

I mytologins värld är det vanligt med olika slags symboler. Symboler för olika gudar eller företeelser. Detta är inget undantag för den nordiska mytologin. Än idag kan vi se dessa symboler då och då.

Är du intresserad av den nordiska mytologin? Då är du inte ensam. Många har samma intresse. Inte så konstigt kanske. Det är ju en del av historien i Norden och många berättelser är dessutom ganska så lustiga. Har du dessutom tänkt på de många likheterna med grekisk mytologi? Våra förfäder var rätt så lika trots allt.

Vilka vikingasmycken vill du ha?

Med vikingasmycken kan du antingen visa ditt historiska intresse eller att du är troende. Och kanske hittar du någon likasinnad som bär ett liknande smycke? Fast såklart kan du använda ett vikingasmycke bara för att du tycker att det är vackert också.

På nätet finns ett stort urval av olika smycken med religiösa och mytologiska symboler. Så även vad det gäller smycken med influenser från vikingatiden. Så vill du ha ett, är det bara att googla runt där. Om du vill lära dig mer om smycket eller symbolen kan du även hitta information där. För, glöm inte bort att ta reda på vad det egentligen är för en symbol du bär runt halsen. Förutom att vara vacker ska den ju symbolisera någonting du gillar eller står för.

Fortsätt till denna sida för att läsa mer om vikingasmycken: fintochbilligt.se

Kategorier
Skönhet

Frisör Vasastan – så hittar du rätt

Dags att klippa håret? Att klippa sig innebär att man står inför en förändring. Detta oavsett om man vill toppa lite eller om man som kille kanske vill köra lite av en snaggning inför sommaren. För många kan en klippning dessutom innebära en mer kraftfull förändring. Man byter identitet genom att byta frisyr. Särskilt vid de senare exemplen så blir vikten av rätt frisör i Vasastan väldigt stor.

Vad är det då som utmärker en bra frisör? Vi tänkte här rada upp några punkter som visar på skillnaden mellan en bättre frisör i Vasastan och en lite sämre sådan. Innan vi gör detta så ska vi emellertid också peka på det uppenbara: alla har vi olika preferenser och uppfattningar om vad som är snyggt och om vad som inte är fullt lika iögonfallande. Detta gör att du kanske tycker att en skicklig frisör i Vasastan håller absolut världsklass medan andra inte skulle besöka den salongen ens om de fick betalt för det.

Vår poäng: trivs du med den frisör du normalt går till så fortsätt besöka den salongen. Det viktigaste är att du känner dig trygg med den som klipper ditt hår – och, såklart, att du är nöjd med resultatet.

  • Priset. Hur mycket kostar det? Detta är en viktig fråga, men den kommer också att vara mer eller mindre intressant beroende på vad du planerar att göra. Ska du besöka en frisör i Vasastan i syfte att snagga håret så spelar det egentligen ingen roll var du går – där kan du söka efter ett billigare pris. Handlar det däremot om att du ska klippa något mer avancerat och modernt så är det värt att gå upp några kronor i pris.
  • Erfarenhet/hunger. Denna fråga är också intressant. Vem är egentligen bäst av en nyexad frisör och en mer erfaren sådan? Inom andra yrken så är det senare alternativet tveklöst bäst, men då det kommer till jsut frisörer så kan erfarenhet leda till att man stagnerar. Här finns det all anledning att fundera ett extra varv innan man väljer en frisör i Vasastan.
  • Trygghet. Det här är jätteviktigt! Du ska känna att du vågar lägga en så pass stor del av dig själv och ditt utseende i frisörens händer. I stolen är du exponerad och du måste kunna lita på att personen bakom vet vad hen gör. Känner du dig trygg och kan diskutera fram alternativ med din frisör så har du valt rätt!
Kategorier
Skönhet

Slappna av på en skönhetssalong på Östermalm

På vilket sätt unnar man sig egen tid bättre än på en skönhetssalong på Östermalm? Man blir omhändertagen och får känna sig som en ny människa samtidigt.

Behöver du ha lite du-tid? Tid där du bara kan sitta och slappna av medan du blir omhändertagen? Det är sånt alla borde unna sig lite då och då. Bor man dessutom i storstaden Stockholm så har man ofta ett hektiskt liv som går i ett. För att inte glömma bort sig själv och att bara slappna av lite, så kan man unna sig en ansiktsbehandling på skönhetssalong på Östermalm.

Har du fet hud, eller är den kanske torr? Har du andra problem som till exempel acne och liknande? Då är en ansiktsbehandling extra välkommen. Boka en konsultation för att se vilken behandling det är du bör göra för just din hudtyp.

De tar hand om dig på skönhetssalong på Östermalm

Lägg dig ned, slut dina ögon och slappna av. När du får en ansiktsbehandling på Östermalm kommer du att känna dig som en helt ny människa. Med mer energi i kroppen och en glädje av behandlingen så är du redo för de kommande dagarna.

På en skönhetssalong kan man ofta göra flera saker. Som exempel, är du trött på håren på benen som aldrig slutar växa? Rakhyveln går varm där hemma. Kanske lönar det sig för dig att göra en vaxning i stället? Visst kommer håren tillbaka trots att man vaxar, men inte alls lika snabbt som det gör vid rakning.

Kategorier
Skönhet

Vanliga frågor om microblading

Funderar du på att tatuera dina ögonbryn med microblading teknik? Vi svarar på alla de vanligaste frågorna kring 3D-tatuering. Läs med här!

Vanliga frågor om Microblading

Microblading är en semi-permanent behandling som blir allt vanligare på skönhetssalonger. Vi har sammanställt några av de vanligaste frågorna om microblading och 3D-tatuering.

Vad är microblading?

Microblading är en tatueringsteknik där man använder extremt tunna skalpeller för att lägga in pigment i huden. Tekniken ger illusionen av hårstrån och är ett sätt att förtäta och forma ögonbryn. Ett annat ord för microblading är 3D-tatuering. Behandlingen tar ungefär två timmar men man ser det slutgiltiga resultatet först när ögonbrynen läkt. Pigmentet bleknar mycket i början och huden stabiliserar sig först efter cirka tre veckor. Ibland behöver man göra en påfyllnads behandling redan efter 4-8 veckor.

Hur länge håller resultatet?

Det är olika från person till person men normalt håller en behandling i 2-3 år. Om man tycker om resultatet skall man dock gå och fylla på pigmentet ungefär var 6:e månad för att bibehålla utseendet. Om man har oljig hud så brukar pigmentet tyvärr flyta ut och försvinna snabbare. Att sola göra att pigmentet bleks fortare. Så om du har oljig hud eller solar mycket får du vara beredd att fylla på pigmentet oftare.

Finns det några risker?

Vissa risker finns alltid när man gör tatueringar. Därför skall man vara noga när man väljer en salong och se till att de har erfarenhet och god hygien. Även om det är relativt ovanligt händer det att microblading leder till infektioner. Vissa allergiska reaktioner mot pigmentet kan också uppstå. Om du vet med dig att du har känslig hud eller allergier så kan det vara bra att fråga en läkare eller hudspecialist innan du gör microblading. Följ din tatuerares råd kring hur du skall ta hand om dina ögonbryn efter avslutad behandling.

Vad kostar det?

Priser kan skilja sig ganska mycket mellan salonger. Intervallet ligger mellan 2500 – 7000 kronor för en behandling. Vårt tips är att inte välja det billigaste utan gå till en salong som du upplever bedriver en verksamhet som är ansvarsfull och seriös.

Vart kan man få microblading?

Det finns bra och prisvärda salonger som erbjuder 3D-tatuering av ögonbryn i Stockholm och i resten av landet. Ofta genomför salongerna andra typer av skönhetsbehandlingar, massage eller liknande.

Gör microblading ont?

Ja, det kan göra lite ont och svida när man lägger snitten, dock lägger man i bedövningsvätska efter det och då slutar det göra ont. Vissa känner dock ingenting. Läs mer om microblading på denna sida: 3dtatueringögonbrynstockholm.se