Kategorier
Hälsa

Viktigt med en HLR-utbildning i Stockholm

Kunskapen om HLR har aldrig varit viktigare. Det kan rädda liv, därför är det något alla bör känna till. Vänta inte, gå en HLR-utbildning i Stockholm idag.

Det är lätt att ta livet för givet, att räkna med att livet går på som vanligt. Men precis vad som helst kan hända och när som helst. Det innebär inte att du ska leva i rädsla, utan snarare att du ska leva ditt liv fullt ut, men ändå vara beredd om något händer. Något som tyvärr drabbar alldeles för många är hjärtstopp.

Vid ett hjärtstopp är det otroligt viktigt att agera snabbt. Det är otroligt sorgligt att säga att endast 5 % överlever ett hjärtstopp, men däremot ökar chansen till överlevnad vid HLR om det påbörjas de första och viktiga minuterna. Därav är det otroligt viktigt att människor i vårt samhälle har koll på hur HLR ska utföras.

Lär dig allt på HLR-utbildning i Stockholm

På en HLR-kurs i Stockholm får du lära dig hur du ska agera steg för steg. De utgår från grundregeln L-ABC, som står för livsfarligt läge, andning, blödning chock/cirkulationssvikt. Ni går genom hur ni ska göra steg för steg.

Det är tungt att göra HLR, betydligt tyngre än vad många tror. Så om något händer och ni är flera där är det smart att byta av varandra med jämna mellanrum. Trots att du inte har erfarenhet av HLR, så kan du rädda liv. Börja alltid med att ringa 112, där kommer de vägleda dig hur du ska agera.

Kategorier
Skönhet

Välja vackra vikingasmycken

Med vikingasmycken kan du bära med dig din favorit från den nordiska mytologin. Vill du kanske ha Tors hammare runt halsen? Eller har du någon annan favorit?

I mytologins värld är det vanligt med olika slags symboler. Symboler för olika gudar eller företeelser. Detta är inget undantag för den nordiska mytologin. Än idag kan vi se dessa symboler då och då.

Är du intresserad av den nordiska mytologin? Då är du inte ensam. Många har samma intresse. Inte så konstigt kanske. Det är ju en del av historien i Norden och många berättelser är dessutom ganska så lustiga. Har du dessutom tänkt på de många likheterna med grekisk mytologi? Våra förfäder var rätt så lika trots allt.

Vilka vikingasmycken vill du ha?

Med vikingasmycken kan du antingen visa ditt historiska intresse eller att du är troende. Och kanske hittar du någon likasinnad som bär ett liknande smycke? Fast såklart kan du använda ett vikingasmycke bara för att du tycker att det är vackert också.

På nätet finns ett stort urval av olika smycken med religiösa och mytologiska symboler. Så även vad det gäller smycken med influenser från vikingatiden. Så vill du ha ett, är det bara att googla runt där. Om du vill lära dig mer om smycket eller symbolen kan du även hitta information där. För, glöm inte bort att ta reda på vad det egentligen är för en symbol du bär runt halsen. Förutom att vara vacker ska den ju symbolisera någonting du gillar eller står för.

Fortsätt till denna sida för att läsa mer om vikingasmycken: fintochbilligt.se

Kategorier
Skönhet

Frisör Vasastan – så hittar du rätt

Dags att klippa håret? Att klippa sig innebär att man står inför en förändring. Detta oavsett om man vill toppa lite eller om man som kille kanske vill köra lite av en snaggning inför sommaren. För många kan en klippning dessutom innebära en mer kraftfull förändring. Man byter identitet genom att byta frisyr. Särskilt vid de senare exemplen så blir vikten av rätt frisör i Vasastan väldigt stor.

Vad är det då som utmärker en bra frisör? Vi tänkte här rada upp några punkter som visar på skillnaden mellan en bättre frisör i Vasastan och en lite sämre sådan. Innan vi gör detta så ska vi emellertid också peka på det uppenbara: alla har vi olika preferenser och uppfattningar om vad som är snyggt och om vad som inte är fullt lika iögonfallande. Detta gör att du kanske tycker att en skicklig frisör i Vasastan håller absolut världsklass medan andra inte skulle besöka den salongen ens om de fick betalt för det.

Vår poäng: trivs du med den frisör du normalt går till så fortsätt besöka den salongen. Det viktigaste är att du känner dig trygg med den som klipper ditt hår – och, såklart, att du är nöjd med resultatet.

  • Priset. Hur mycket kostar det? Detta är en viktig fråga, men den kommer också att vara mer eller mindre intressant beroende på vad du planerar att göra. Ska du besöka en frisör i Vasastan i syfte att snagga håret så spelar det egentligen ingen roll var du går – där kan du söka efter ett billigare pris. Handlar det däremot om att du ska klippa något mer avancerat och modernt så är det värt att gå upp några kronor i pris.
  • Erfarenhet/hunger. Denna fråga är också intressant. Vem är egentligen bäst av en nyexad frisör och en mer erfaren sådan? Inom andra yrken så är det senare alternativet tveklöst bäst, men då det kommer till jsut frisörer så kan erfarenhet leda till att man stagnerar. Här finns det all anledning att fundera ett extra varv innan man väljer en frisör i Vasastan.
  • Trygghet. Det här är jätteviktigt! Du ska känna att du vågar lägga en så pass stor del av dig själv och ditt utseende i frisörens händer. I stolen är du exponerad och du måste kunna lita på att personen bakom vet vad hen gör. Känner du dig trygg och kan diskutera fram alternativ med din frisör så har du valt rätt!
Kategorier
Skönhet

Slappna av på en skönhetssalong på Östermalm

På vilket sätt unnar man sig egen tid bättre än på en skönhetssalong på Östermalm? Man blir omhändertagen och får känna sig som en ny människa samtidigt.

Behöver du ha lite du-tid? Tid där du bara kan sitta och slappna av medan du blir omhändertagen? Det är sånt alla borde unna sig lite då och då. Bor man dessutom i storstaden Stockholm så har man ofta ett hektiskt liv som går i ett. För att inte glömma bort sig själv och att bara slappna av lite, så kan man unna sig en ansiktsbehandling på skönhetssalong på Östermalm.

Har du fet hud, eller är den kanske torr? Har du andra problem som till exempel acne och liknande? Då är en ansiktsbehandling extra välkommen. Boka en konsultation för att se vilken behandling det är du bör göra för just din hudtyp.

De tar hand om dig på skönhetssalong på Östermalm

Lägg dig ned, slut dina ögon och slappna av. När du får en ansiktsbehandling på Östermalm kommer du att känna dig som en helt ny människa. Med mer energi i kroppen och en glädje av behandlingen så är du redo för de kommande dagarna.

På en skönhetssalong kan man ofta göra flera saker. Som exempel, är du trött på håren på benen som aldrig slutar växa? Rakhyveln går varm där hemma. Kanske lönar det sig för dig att göra en vaxning i stället? Visst kommer håren tillbaka trots att man vaxar, men inte alls lika snabbt som det gör vid rakning.

Kategorier
Skönhet

Vanliga frågor om microblading

Funderar du på att tatuera dina ögonbryn med microblading teknik? Vi svarar på alla de vanligaste frågorna kring 3D-tatuering. Läs med här!

Vanliga frågor om Microblading

Microblading är en semi-permanent behandling som blir allt vanligare på skönhetssalonger. Vi har sammanställt några av de vanligaste frågorna om microblading och 3D-tatuering.

Vad är microblading?

Microblading är en tatueringsteknik där man använder extremt tunna skalpeller för att lägga in pigment i huden. Tekniken ger illusionen av hårstrån och är ett sätt att förtäta och forma ögonbryn. Ett annat ord för microblading är 3D-tatuering. Behandlingen tar ungefär två timmar men man ser det slutgiltiga resultatet först när ögonbrynen läkt. Pigmentet bleknar mycket i början och huden stabiliserar sig först efter cirka tre veckor. Ibland behöver man göra en påfyllnads behandling redan efter 4-8 veckor.

Hur länge håller resultatet?

Det är olika från person till person men normalt håller en behandling i 2-3 år. Om man tycker om resultatet skall man dock gå och fylla på pigmentet ungefär var 6:e månad för att bibehålla utseendet. Om man har oljig hud så brukar pigmentet tyvärr flyta ut och försvinna snabbare. Att sola göra att pigmentet bleks fortare. Så om du har oljig hud eller solar mycket får du vara beredd att fylla på pigmentet oftare.

Finns det några risker?

Vissa risker finns alltid när man gör tatueringar. Därför skall man vara noga när man väljer en salong och se till att de har erfarenhet och god hygien. Även om det är relativt ovanligt händer det att microblading leder till infektioner. Vissa allergiska reaktioner mot pigmentet kan också uppstå. Om du vet med dig att du har känslig hud eller allergier så kan det vara bra att fråga en läkare eller hudspecialist innan du gör microblading. Följ din tatuerares råd kring hur du skall ta hand om dina ögonbryn efter avslutad behandling.

Vad kostar det?

Priser kan skilja sig ganska mycket mellan salonger. Intervallet ligger mellan 2500 – 7000 kronor för en behandling. Vårt tips är att inte välja det billigaste utan gå till en salong som du upplever bedriver en verksamhet som är ansvarsfull och seriös.

Vart kan man få microblading?

Det finns bra och prisvärda salonger som erbjuder 3D-tatuering av ögonbryn i Stockholm och i resten av landet. Ofta genomför salongerna andra typer av skönhetsbehandlingar, massage eller liknande.

Gör microblading ont?

Ja, det kan göra lite ont och svida när man lägger snitten, dock lägger man i bedövningsvätska efter det och då slutar det göra ont. Vissa känner dock ingenting. Läs mer om microblading på denna sida: 3dtatueringögonbrynstockholm.se

Kategorier
Hälsa

Förebyggande hälsovård är de viktigaste insatserna

Om du inte mår bra på din arbetsplats kommer du inte att göra ett bra arbete. Hälsofrämjande insatser krävs regelbundet och framför allt förebyggande för att säkerställa en bra arbetsmiljö.

En god hälsa är nyckeln till ett produktivt arbete. Det borde vara självklart för alla arbetsplatser och chefer. Ändå är känslan att mycket arbete görs när det redan är för sent. Åtgärder sätts in redan när medarbetaren har passerat gränsen för att gå in i väggen. Eller efter att den väldigt icke-ergonomiska skrivbordsstolen redan har gett dig fruktansvärda ryggbesvär. Om ändå arbetsgivaren kunde inse att de bästa åtgärderna för en god hälsa görs i förebyggande syfte. Då ligger man steget före och bekämpar både fysiska och mentala hinder som står i vägen för att göra ett bra arbete på jobbet. Många chefer lockas av att spara in pengar där de kan, men i allt för många fall går det ut över den befintliga personalens hälsa.

Arbetsgivaren måste ta reda på fakta

Från arbetsgivarens sida handlar det i första hand om att ställa frågan om hur personalen egentligen mår. Att skicka ut en enkätundersökning kan ge väldigt tydliga svar på vilka hälsofrämjande åtgärder som behöver sättas in. Det ger också svaret på hur det går att arbeta med förebyggande hälsovård i framtiden. För det är trots allt de insatserna som är de viktigaste. En åtgärd som sätts in när skadan redan är skedd kan mycket väl vara för sent. Hälsan är alldeles för viktig för att sättas på spel.

Kategorier
Skönhet

Få ny look hos din frisör i Gävle

Unna dig att få en ny look. Är du riktigt djärv ger du frisören helt fria händer. Är du lite mer försiktig testar du med en ny färgnyans eller kanske slingor och en frisyr du känner dig van vid.

Ibland behöver man lite ny inspiration. Kanske är det på Hair City i Gävle du får din nya look? Det är ett exempel på trevliga hårsalonger där du kan bli festfin och vardagssnygg. Vilket mål du än har för ditt frisörbesök, kanske bara att få lite ny färg, kommer du garanterat att känna dig välvårdad när du går därifrån. Speciellt när håret är lite slitet, kan det vara härligt att bara få en inpackning och lite färg som ger glans.

Professionella produkter hos frisören

Frisören har tillgång till de bästa produkterna, och dessutom håller alla hårsalonger koll på nyheter och trender. Det kan vara ett nytt torrschampo, eller en stylingprodukt som har extra bra egenskaper just på ditt hår. Alla frisörer har både utbildning och vana, och dessutom blir de regelbundet uppdaterade när det gäller modefrisyrer och nya kvalitetsprodukter. Därför är det inte konstigt att du bli inspirerad av att gå dit, för frisören klipper inte bara ditt hår utan kan även tillföra lite nya idéer.

Har man grått hår kan man ge det en vårdande behandling och en snygg klippning. Alla vill inte färga håret, men en toning kan ge fin lyster. Annars är det vanligt att färga utväxten och be frisören plocka och färga ögonbrynen.

Kategorier
Artiklar

Kan man få estetisk tandvård hos tandläkaren i Sundbyberg?

Estetisk tandvård inbegriper allt relaterat till utseendet på tänderna och går att få hos tandläkare i Sundbyberg. Vilka behandlingar är det och vilken effekt kan de ha på ens livskvalitet?

Mycket vanliga behandlingar inom estetisk tandvård är tandreglering, implantat och tandblekning. Det finns självklart olika typer av metoder och alternativ för varje behandling. Din tandläkare i Sundbyberg kan hjälpa dig att hitta en skräddarsydd lösning åt dig. Detta betyder att behandlingen är relaterad till ens hälsa. Till exempel kan man ha ett stort under- eller överbett som gör det svårt att tugga maten. Det kan även sätta stor press på käkmusklerna och därmed ge en mycket huvudvärk. Att man får ett fint och rakt leende är också ett stort plus. Men anledningen för en estetisk behandling spelar stor roll om man vill tillämpa tandvårdscheck eller försäkring, då dessa inte täcker om behandlingen enbart är för skönhetens skull.

Få hjälp med tandimplantat hos tandläkaren

Att förlora en eller flera tänder kan vara ett stort slag mot en människans självkänsla. Syns det tydligt att en tand fattas kan detta leda till att den drabbade drar sig för att le eller tala inför andra. Det finns även hälsorelaterade problem som kan uppstå. Till exempel kan det bli svårare att tugga maten när en eller flera käktänder fattas. Risken för att tänderna ovanför eller under den/de tand/tänder som fattas växer för att fylla hålet är stor. Med tandimplantat åtgärdas både den fysiska som den psykologiska delen för att ge patienten en hel och frisk tandrad igen.

Kategorier
Skönhet

I Göteborg finns det experter på botox

Känns det som en läskig och främmande värld att börja titta på botox? Så länge har man varit utan att använda det. Men nu ska man börja använda sig av botox. Du kan få hjälp med din botox i Göteborg.

Att åldras är en naturlig sak i livet. Det är inget man kan bromsa upp, hur mycket man än hade velat det. Men vad man kan bromsa upp är alla rynkorna som blir djupare och djupare. De blir dessutom fler och sprider sig otroligt snabbt. En del bryr sig inte över rynkorna, det bekommer inte dem så mycket. Men långt ifrån alla är så. Det är inte fel att vilja ha ett slätt och fint ansikte, att få fortsätta känna sig och se ung ut. Det är inte heller fel om man låter det vara. Det är det som är så bra, vi är individer och gör det som passar oss. Är det botox, eller är det inte botox, valet är helt och hållet dit.

Få mer information om botox

Innan man gör något vill man såklart ha så mycket information som möjligt. Som om botox är farligt, och nej det är det inte. Inte i den lilla mängden man använder sig av. Men det behövs kunniga människor som sätter in botoxen. Ett dåligt resultat vill man inte ha. Från dem som gör botox krävs det en utbildning. Men inte bara en utbildning, man måste även vara läkare, tandläkare eller sjuksköterska. Just för att man använder sig av botox som ses som ett läkemedel. Alla upplever botoxen olika, men den gör inte ont att sätta in. En del kan uppleva ett obehagligt stick som går över väldigt snabbt. Det tar ofta någon dag innan man får ett jämnt resultat som lagt sig. Det kan även hända att det blir blåmärken dagarna efter, vilket är helt ofarligt.

Botox kan göra mer

Det finns fler användningsområden för botox. Nej det är inte läpparna eller kindbenen. Utan det handlar om hälsan. Har du problem med stora mängder svett? Blir tröjorna alldeles blöta efter att du bara haft dem på dig ett kort tag? Det är sånt man inte vill ska hända. Med botox kan man bli kvitt svettproblemen. Vänd dig till en klinik som gör botox i Göteborg, de är proffs på sin sak. Du kommer få hjälp hela vägen för att bli kvitt ditt svettproblem, eller om det är rynkan du vill bli av med.

Kategorier
Artiklar

Tänk om det inte fanns några barberare i Malmö

Vad vore livet utan en barberare. Är du i behov av en barberare i Malmö? Livet skulle bli riktigt eländigt om det inte fanns några att tillgå. En bra barberare kan därför vara guld värd.  

Det är många män som anlitar barberare i Malmö. När ditt skägg är långt kan du behöva en barberare, oavsett om du bor i Malmö eller ej. Det finns väl ingenting som går upp emot en stund i barberarstolen. Tänk dig att du får lov att sjunka ner i en bekväm stol och låta dig bli ompysslad och omhändertagen. 

Kanske blundar du och drömmer dig bort en stund medan barberaren gör sitt utomordentliga jobb. Efter en stund är du som ny. Skägget ansat och klart. Ingen risk att skägget fastnar i brevlådan nu inte. 

Barberare kan mer än att ansa skägg

En barberare har samma uppgift som en frisör med den enkla skíllnaden att de tar hand om skägget. Men också människan. Du som sitter i stolen har säkert varit med om att du kan prata med din braberare om lite av varje. 

Det är lätt att gå till samma barberare varje gång för det blir lite av en terapistund. En plats där du kan uppleva att du får åtnjuta avslappning och erhåller en viss återhämtning från vardagen. Där sitter du i full tystnad och njuter av livet hos en barberare. Kanske byter ni några enkla ord och funderingar om livet och vad som hänt sedan sist.