Kategorier
Artiklar

Kan man få estetisk tandvård hos tandläkaren i Sundbyberg?

Estetisk tandvård inbegriper allt relaterat till utseendet på tänderna och går att få hos tandläkare i Sundbyberg. Vilka behandlingar är det och vilken effekt kan de ha på ens livskvalitet?

Mycket vanliga behandlingar inom estetisk tandvård är tandreglering, implantat och tandblekning. Det finns självklart olika typer av metoder och alternativ för varje behandling. Din tandläkare i Sundbyberg kan hjälpa dig att hitta en skräddarsydd lösning åt dig. Detta betyder att behandlingen är relaterad till ens hälsa. Till exempel kan man ha ett stort under- eller överbett som gör det svårt att tugga maten. Det kan även sätta stor press på käkmusklerna och därmed ge en mycket huvudvärk. Att man får ett fint och rakt leende är också ett stort plus. Men anledningen för en estetisk behandling spelar stor roll om man vill tillämpa tandvårdscheck eller försäkring, då dessa inte täcker om behandlingen enbart är för skönhetens skull.

Få hjälp med tandimplantat hos tandläkaren

Att förlora en eller flera tänder kan vara ett stort slag mot en människans självkänsla. Syns det tydligt att en tand fattas kan detta leda till att den drabbade drar sig för att le eller tala inför andra. Det finns även hälsorelaterade problem som kan uppstå. Till exempel kan det bli svårare att tugga maten när en eller flera käktänder fattas. Risken för att tänderna ovanför eller under den/de tand/tänder som fattas växer för att fylla hålet är stor. Med tandimplantat åtgärdas både den fysiska som den psykologiska delen för att ge patienten en hel och frisk tandrad igen.