Kategorier
Artiklar

Åldrandet syns kring ögonen

Många personer upplever att åldrandet är en tuff bit att knäcka. Man klarar – helt enkelt – inte av att se hur sin egen kropp förlorar sin muskulatur, hur håret börjar krypa längre och längre bakåt och hur ansiktet fylls på med rynkor. Detta åldrande är för många en slags påminnelse om att döden börjar närma sig och dessa tankar kan i värsta fall leda till depressioner och en allmän känsla av uppgivenhet inför livet.

Det man ska komma ihåg här är att detta inte gäller alla – många har inga som helst problem med att man drabbas av skavanker och ser hur åldern tar ut sin rätt. Det är alltså något som drabbar vissa och det är till dessa personer som man även ska nämna att det finns alternativ som kan hindra detta åldrande – eller åtminstone göra sig själv lite ungdomligare sett till utseende.

Tänker man här på det första som man visar upp för andra människor så handlar det om ansiktet och det är också denna kroppsdel som åldrandet – tyvärr – sätter sina tydligaste avtryck. Främst gäller detta kring ögon och kommer i form av hängande ögonlock, rynkor och minskad elasticitet och som samtliga medverkar till att man ser tröttare, äldre och mer ofräsch ut. Det är också – tack och lov – kring ögonen som det finns flest alternativ som kan hjälpa en bit på vägen.

Om vi här nämner det absolut populäraste så handlar detta om ögonlocksplastik och är helt enkelt en metod där man med hjälp av ett snitt tar bort all överflödig hud, slätar ut alla rynkor och tar bort det fett som kan ha samlats runt ögonen.

Ögonlocksplastik och botox är en bra kombination

Detta är en mycket effektiv och säker metod som dessutom är prisvärd. Genomför man en ögonlocksplastik så kommer man dessutom inte att drabbas av den långa konvalescens som ofta kommer ur andra behandlingar; här handlar det om några dagars vila innan man kan återgå till arbetet.

Dock – en ögonlocksplastik kommer att innebära att du under någon vecka får en blånad och svullnad och denna gör att många sjukskriver sig längre än de nödvändiga dagarna vi nämnde ovan. Det är – helt enkelt – inte så roligt att dyka upp på sitt jobb med blå ögon och kanske speciellt gäller detta för kvinnor. Genom att genomföra en ögonlocksplastik i Stockholm så ser man också till att den del av kroppen som exponeras mest också ser allra piggast ut och man slipper – för en tid – att se det sigill som åldern markerat i ansiktet.

Ser man till andra ingrepp som man kan komplettera med i ansiktet så kan man även säga att läppförstoringar blivit extra populära under senare år. Detta sker i form av botox och här kan man direkt säga att här är det less is more som gäller; den trend som börjat sprida sig där läpparna ser ut som näbbar ger snarare en motsatt effekt än den som man vill komma åt.

En bra behandling med botox syns inte mer än att det ger hela ansiktet en lyster och tillsammans med en ögonlocksplastik så är det en bra kombination i att förhindra att åldrandet tar för stor plats.